Tänään käytiin taas hakuilemassa mäkäräisten ja sääskien syötävinä. Meidän hakuporukka oli jostain kumman syystä kutistunut kahteen koiraan, onneksi kuitenkin saatiin treenit vedettyä.

Ensin tehtiin toiselle koiralle kentällä risteily harjoituksia ja itse toimin toisena maalimiehenä. Koira osasi hyvin jo hommansa, mutta itsellä vaatii harjoittelua tuo maalimiehenä oleminen. Lähinnä se, missä vaiheessa liikutaan ja kuinka paljon. Vappu ei juoksujen takia äässyt kentälle ollenkaan, mutta tehtiin Vapulle samantyyppistä treeniä suoraan metsässä.


Hienosti irtosi maalimiehelle ja namut kelpasi hyvin. Molemmille koirille tehtii metsässä niin, että näkivät ukon lähdön ja piilossa näyttäytymisen. Silti tuli pari ihan hyvää tilannetta, jossa koira joutui oikeasti hieman etsimäänkin ukkoa. Hienosti ukot löytyivät ja koiralla tuntui olevan hauskaa. Lopussa oli jo pitelemistä, kun niin kiire olisi ollut suoraan maalimiehen perään. Hyvä juttu.

Näistä treeneistä jäi jo parempi tuntuma itsellekin, vaikka pikkuisen vieläkin ollaan pihalla kuin lintulauta. Ohjaajan ohjeita saa kuunnella tarkkana ja onneksi niitä tuleekin melkeen kädestäpitäen näin alussa.