Vappu on saanut pitää lomaa käytännössä koko kesän ilman treenejä. Nyt on alkanut pikkuhiljaa itsellä heräämään uudenlainen treeni into taas pitkän tauon jälkeen. Tavoitteena olisi syksyn aikana päästä aloittamaan kisaura alokasluokan toko-kokeella. Siihen on vielä tehtävää ja nyt pitääkin alkaa muistuttelemaan koiralle liikkeitä mieleen.

Tänään otettiin kotipihalla lyhyt treeni, joka sisälsi muutaman perusasentoon tulemisen, pätkiä seuraamista ja vasenta käännöstä siinä samalla ja pari luoksetuloa. Uutena juttuna aloin palkkaamaan namikupin avulla. Osittain siksikin pidin treenit aika alkeellisina, että pääsin palkkaamaan usein ja hyvistä suorituksista. Tarkoituksena olisi saada iskostettua koiran päähän idea siitä, että se saa palkan suoritettuaan kaikki liikkeet hyvin. Toki pitää aloittaa pienin askelin ja nyt otettiinkin vain yksi liike kerrallaan ja heti palkka namikupista.

Aloitin ensin ihan perusasentoon tulemisella. Tätä on harjoiteltu samalla periaatteella melkein joka päivä ruokakupille mentäessä, mutta silti vain ei meinannut malttia löytyä, kun namikuppi herkullisine juustoineen odotti parin metrin päässä. Neiti oli sitä mieltä, että takana istuminen on ihan sama asia, kun istuisi sivulla. Pyysin korjaamaan, mutta korjasi aina vaan huonompaan asentoon. Niinpä sitten nami käteen ja pari muistutusta, missä se oikea paikka onkaan. Sitten pääsin jo palkkaamaan namikupistakin muutaman kerran.

Seuraamista otin ensin ihan vain muutaman metrin pätkän suoraan ja namikuppi oli edessä odottamassa. Noh, lievää ennakointia seuraamisessa havaittavissa ja missäs se kontakti oli... no namikupissa tietenkin. Seuraaminen parani, kun lisäsin siihen vasemman käännöksen, jolloin koiran oli pakko irroittaa katseensa namikupista. Palkkasin heti kontaktista namikupille. Loppuun saatiin pari ihan kivaa seuraamispätkää, vaikkei tuolla koiralla edelleenkään intoa kovin paljoa ole. Pallolla sain pikkuisen intoa seuraamiseen, mutta tätä pitää kyllä treenata ehdottomasti lisää.

Luoksetulot olivat oikein mallikkaita. Ensimmäinen oli aika lyhyeltä matkalta ja tuli ravilla, perusasento oli hyvä. Toiseen pitensin hieman matkaa ja nyt oli vauhtiakin jo ihan kivasti, loppuun vielä aivan nappi perusasento. Hyvä Vappu! Näistä palkkasin pallolla, se kun tuntuu olevan NIIN kiva kapine.

Ihan ok treenit pitkän tauon jälkeen. Jospa se tästä pikkuhiljaa taas alkaisi sujumaan paremmin.