Täällä blogissa on ollutkin hiljaista jo pitemmän aikaa. Syy siihen on se, että allekirjoittaneen treeni-into on kadonnut ja koira on saanut viettää ns. kissanpäiviä. Yksi syy treeni-innon katoamiseen kesän aikana oli meidän tuleva perheenlisäys, joka vei meikäläisen ajatukset ja voimat jonnekin ihan muualle. Ja eipä se tuo koiruuskaan oikein iskussa aina ollut, joten tauko on varmasti ollut ihan hyvä sillekin.

Ollaan me ihan perustottelevaisuutta pidetty yllä ihan arkipäiväisissä jutuissa ja välillä ihan pikkuisen jotain muka tehtykin. Tänään innostuin pitkästä aikaa oikein paremmin treenaamaan tokoa tuolla lähikentällä. Koirallakin tuntui olevan ihan kivasti intoa ja yritin pitää sen mielenkiintoa yllä lyhyillä harjoituksilla ja leikkimällä pallolla aina liikkeiden välissä. Ei me liian tosissaan jakseta treenata...

Tein Vapun kanssa oikeastaan kaikki muut alon liikkeet paitsi hyppy jäi välistä. Niin ja luoksepäästävyys. Seuraaminen oli pitkästä aikaa iloista ja reipasta ja paikkakin pysyi kohtuu hyvin. Tokihan sitä intoa koirasta löytyy, kun taskussa on herkkuja. Käännöksetkin menivät oikein mallikkaasti, jopa oikealle kääntyminen oli minusta aika pro. Vasemmallehan tuo on aina kääntynyt hyvin ja täyskäännös vasempaan sujuu ongelmitta. Oikein tyytyväinen olen kyllä noihin seuraamisiin.

Paikkamakuuta en kellottanut, annoin vaan maata jonkun aikaa. Ihan rauhassa ja hiljaa makoili paikoillaan. Ympärilleen piti vilkuilla vähän väliä, mutta katsoi kuitenkin välillä muakin. Ja hyvin nousi takaisin perusasentoon. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä oli myös ihan hyvä. Tietty, en itse nähnyt kuinka nopeasti se maahan meni, mutta maassa se oli kuitenkin ja nousi ylös vasta käskystä kuten pitääkin. Annoin maahan käskyn viivan kohdalla ja koiralla oli takatassut aikalailla siinä viivan huudeilla, joten ei se kovin paljoa perään hiipinyt.

Seisominen seuraamisen yhteydessä meni myös ihan hyvin. Jäi seisomaan ja seisoi hyvin paikallaan loppuun asti. Kyllä se muutaman askeleen otti vielä käskyn jälkeen ja saatoin jonkinlaisen käsiavun siinä huomaamattani antaa. Hyvää oli se, ettei alkanut siirtelemään tassujaan siinä vaiheessa, kun palasin koiran viereen. Perusasentoon meni vasta toisella käskyllä.

Perusasennoissa on tapahtunut hieman lipsumista, kun niitä tulee tehtyä puolihuolimattomasti lenkkien yhteydessä muutenkin. Oma moka... Pitäisi alkaa olemaan tarkempi niiden suhteen. Vappu tulee aika usein pikkuisen liian eteen istumaan ja istuu hieman vinoon. Tätä yritin hieman korjailla namien avulla, mutta eihän se nyt muutamalla toistolla vielä korjaannu.

Luoksetulo oli hyvä. Tuli suoraan sivulle istumaan ja siinä asentokin oli ihan hyvä. Laukalla tuli koko matkan, mutta malttoi jarruttaa tarpeeksi ajoissa, ettei tarvinnut isoa mutkaa kiertää selän takaa. Hyvä.

Toivottavasti koiralle jäi yhtä hyvä mieli treeneistä, kun mullekin.

Taitaa jäädä tokokokeet välistä tälle syksyä. Jos sitten vaikka ensi keväänä tai syksynä, mikäli vauva antaa meidän treenata edes pikkuisen.