Täällä Vapun blogissa onkin ollut hiljaista viime aikoina. Vappu porskuttaa menemään kovaa vauhtia ja on aikuistunut ihan silmissä kuluneen talven ja kevään aikana. Raukka on saanut varmaan ensimmäiset harmaat karvansakin, kun perheemme kasvoi helmikuussa ihanalla pienellä poijjaan pallerolla. Vappu otti uuden tulokkaan vastaan todella hyvin. Alkuun moista tuhisijaa piti nuuskutella hyvin tarkasti ja hyvin läheltä monta kertaa päivässä ja sitä kamalaa vauvasta lähtevää huutoa piti hieman kuulostella korvat luimussa. Muutama yö meni ihmetellessä, että mikäs meininki meillä nyt onkaan, kun isäntä ja emäntä heräilee vähän väliä yöllä ja ramppaavat kodinhoitohuoneessa uuden tulokkaan kanssa.

Alku viikkojen jälkeen Vappua ei ole vauva kiinnostanut enään juuri lainkaan. Makaavat vierekkäin lattialla sulassa sovussa ja öisin heräilee nykyisin vain allekirjoittanut vauvan kanssa. Isäntä ja koira vaihtavat sujuvasti kylkeä ja jatkavat uniaan niin, kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Luonnollisestikin tuo poitsu on vienyt lähes kaiken aikani, enkä ole joutanut Vapun kanssa touhuamaan koko talvena oikeastaan mitään. Nyt olemme kuitenkin heränneet horroksesta ja Vappu on päässyt jo kaksi kertaa agiliitelemään ja se on ollut vallan hauskaa. Koira tuntuu olevan suhteellisen innokas ja selvästi nauttii, että on tekemistä. Intoa on kuitenkin enemmän, kun järkeä eikä siltä innostukselta aina meinaa oikein korvatkaan olla kuulolla. Putki ja pussi on ehdottomia lemppareita ja niitä pitäisi saada rallata menemään koko ajan uudestaan ja uudestaan... ja kovaa.

Ensi viikolla aloitellaan sitten taas toko kuviotkin piiiiitkän tauon jälkeen. Muutamat kotipiha treenit on otettu tässä keväällä ja ihan hyvin tuntuisi olevan liikkeet muistissa. Pientä hienosäätöä ja koiralle pikkaisen enemmän intoa tekemiseen, niin eiköhän me päästä kohta korkkaamaan se kisaurakin.

Näyttelyssäkin tuli pyörähdettyä pitkästä aikaa ja ihan kivasti se menikin. Vappu sai ERI:n, mutta ei sitten sijoittunut enään kilpailuluokassaan. Edestä on vielä hieman kehittymätön ja etuliikkeet sen vuoksi ei niin hyvät.  Muutoin kaikki palaset tuntuu olevan ihan kohdallaan. Vapun kanssa on niin helppo käydä näyttelyissäkin, kun odotusajat koira viihtyy omassa häkissään ihan loistavasti ja muuten sitten esiintyy mallikkaasti. Täytynee katsoa oliskos sitä kesällä jotain näytelmää, minne voitaisiin
vielä mennä ja sitten pidetään taas taukoa hetken aikaa.